Hoppa till sidans innehåll

Delary IF:s damcup spelad.

2013-02-04 13:32
Inledde "som vanligt", men sen var det ketchup!!!
  • Uppdaterad: 2018-01-11 22:31

I söndags var det dags för vår årliga utflykt till Älmhult för deltagande i Delary IF:s härliga damcup. Cupen spelas i två olika grupper och vi var lottade (....) ihop med Älmhult, Osby, Lagan, Alvesta och Ryssby. Tufft motstånd såg vi ju redan på papperet men vi vet också att vi kan spela en riktigt fin innefotboll!!

I vårt lag var det de tjejerna som inte fick spela i Jägersborgscupen som var uttagna: Yvonne, Malin J, Lisa J, Åberg, Erika, Lisa P, Renée, Jennifer, Emma H och Malin N. Vi skulle haft med Ståhl och Paulina men båda fick lämna återbud pga sjukdom :-( Detta gjorde att Malin N fick hjälpa oss i tre av matcherna.

Vi ställdes först mot Älmhults starka damlag som ju segrade i Jägersborgscupen. Vi var ganska spända och nervösa i den premiärmatchen och trots ett par bra lägen för oss var det Älmhult som tog ledningen med 1-0 o naturligtvis var det en gammal Trebyit som målade, Emmy Johansson. Vi höll uppe spelet bra och kom fram fint med våra backar och fick på så sätt också tidvis press på Älmhult, men sen drar de iväg ett skott som tar på en av våra försvarare och letar sig självklart in via stolpen..... så förlust 2-0 i första, trots bra spel.

Seriekollegan IFK Osby stod för motståndet i andra matchen och där böljade spelet åt båda håll men som "traditionen bjuder" så gjorde vi inga mål, men släppte å andra sidan inte in några heller så matchen slutade 0-0.

Nu var det riktigt bestämt inför match tre..... nu släpper vi handbromsen och kör fullt ut på det sätt vi vet att vi kan spela boll!! Å va händer???? Jo, nyförvärvet Malin Johansson visar vägen för oss när hon följer med upp från sin backplats o stänker dit 1-0 JAAAAAAA trenden var bruten och DÅ blev det en total ketchupeffekt som gick ut över Lagans vidare chanser för dagen. Vi gör inte mindre än 5 mål TILL under denna 12 minutersmatch! Vi spelar otroligt fin fotboll med kombinationer och initiativ som höll riktigt hög klass! Vi gör mål på skott, frilägen, hörnor o volley ja det var bara för hela den stora publiken att njuta av lysande fotboll OCH turneringens största seger!!!!

Vi tog med oss mycket från Laganmatchen in i match 4 mot Alvesta som var obesegrade så långt. Vi satte press och det var inte utan att de hade stor respekt för oss efter vår tidigare urladdning. Vi får sedan en frispark mot oss från drygt 10m efter att våran forward gjort ett fantastiskt hemjobb och avväpnat dem i en kontring o faktiskt tagit bollen klart först.... Men på denna frispark får Alvestakaptenen på ett riktigt kanonskott som borrar sig utan pardon rakt upp i Yvonnes vänstra kryss. Alvesta gör sedan ytterligare ett mål efter en misslyckad rensning, o leder 2-0. Men vi ger absolut inte upp och matchens sista 5 minuter lägger vi helt på Alvestas planhalva och Jennifer trycker också in 2-1 målet och vi är ruggigt nära på mer men tyvärr slutar matchen med en förlust med 2-1 :-(

Inför sista gruppmatchen mot Ryssby var chansen till slutspel borta då Älmhult o Alvesta inte tappat någon poäng alls och hade bara kvar att möta varandra. Vi var dock väldigt sugna på att knipa tredjeplatsen i gruppen och att än en gång visa att vi verkligen lirar fin fotboll!! Vi går in och tar tag i matchen direkt och vi skapar med hjälp av vårt tempo ett övertag och därmed lägen för avslut! Vi gör i denna matchen två klassmål och vinner bekvämt med 2-0 och konstaterar en målskillnad på 9-4 efter 5 matcher!!!

Hur gick det då i cupen totalt? Jo Älmhult och Alvesta från vår grupp vinner båda sina semifinaler........ och gör upp i final! Gruppspelsmatchen mellan lagen slutade 1-1 och finalen 0-0 efter full tid. (det var dessa två lag som hade riktigt tufft mot oss!!!!!) Älmhult vinner sedan på golden goal efter ca 10 min förlängning!

Vi har en riktigt kul dag och vi presterar en riktigt fin fotboll och vi fungerar redan otroligt bra ihop trots att vi inte hunnit spela ihop så mycket med alla nyförvärv.......ÄN...

Oj oj vad peppad man är nu för att lägga all fokus på utefotbollen och sikta mot träningsmatcher o seriespel!!!

Go go go tjejer o tack för en härlig söndag!!!

//Henke

Skribent: Henrik Olsson

Treby IF ska genom att ha en bred och aktiv verksamhet medverka till en positiv utveckling av idrotts- och samhällslivet.

 
 
Stöd Treby IF! 
 

 

 

  

  
 

Postadress:
Treby IF
Lindvallen
28072 Killeberg

Kontakt:
Tel: 0479-30477
E-post: This is a mailto link

Se all info