Hoppa till sidans innehåll

Slutspel för Damlaget!

2013-01-12 22:05
Målsnål tillställning mot riktigt bra motstånd fick en rafflande avslutning!
  • Uppdaterad: 2018-01-11 22:31

I år firade Jägersborgscupen 40 år! Ja en bra och välorganiserad cup blir ofta en tradition för många lag och så är det ju för oss också. Det som var lite synd i år var att vi hamnade i en trelagsgrupp så vi hade bara två gruppspelsmatcher. Man får inte förlora då och spelet blir lite tillknäppt.

Våra spelare i turneringen var:

Linda, Lodin, Sofie, Malin N, Sandra, Tilda, Soffan, PS, Reimer o Lind.

Vi inledde mot Broby som alltid är ett duktigt lag efter sin omstart förra året. Matchen slutade 0-0 efter ett par bra lägen från båda håll. Jag och spelarna var inte helt nöjda med spelet under den matchen och vi kände att vi hade mycket mer att få ut. I andra matchen stod nyomstartade Jägersborg för motståndet, Denna match förde vi mycket tydligare och höll i bollen och vårdade spelet bättre än i första matchen. Trots detta kom vi inte till de riktigt heta lägena utan även denna match slutade 0-0. Gruppens sista match mellan Broby o Jägersborg gick till Broby o på så sätt var vi klara för åttondelsfinal som tvåa i gruppen.

I åttondelen ställdes vi mot Lörby som tillsammans med Älmhult var de högst rankade lagen enl. serietillhörighet. Vi höll ihop vårt lag bra och vi hade ett par riktigt bra skott under matchen men 0-0 var resultatet även här när de 13 minuterna hade gått. Båda lagen fick då spela med en tjej mindre under 2 min och även efter dessa var det 0-0. Vi plockade bort ytterligare en tjej och spelade nu med bara 2 utespelare + målvakt. Efter ca 1,5 min rullar Lörby upp ett riktigt fint o kvick anfall där vi inte hinner med och de avgör då matchen. Tufft slut men samtidigt tog vi matchen långt och spelade väldigt rätt och bra efter våra förutsättningar!

Under hela turneringen hade vi bra stöd på läktaren då många av spelarna i truppen som inte fick plats i denna turneringen fanns på plats och hjälpte oss!!! Så ska det se ut när man är ett lag och brinner för varandra! Härligt!!

Var också kul att se spelarna gå in för att bidra och ge sitt yttersta i varje byte. Ser också våra debutanter, Linda i mål och Tilda på backen göra fantastiskt mycket för laget och de visar verkligen att de redan nu är riktiga Trebyiter som trivs i gänget!!!

Nu tränar vi på både ute o inne under januari och fokuserar på Delarycupen i Haganäshallen i Älmhult den 3 februari!!! DÅ ska det bli MÅL!!!

//Henke

Skribent: Henrik Olsson

Treby IF ska genom att ha en bred och aktiv verksamhet medverka till en positiv utveckling av idrotts- och samhällslivet.

 
 
Stöd Treby IF! 
 

 

 

  

  
 

Postadress:
Treby IF
Lindvallen
28072 Killeberg

Kontakt:
Tel: 0479-30477
E-post: This is a mailto link

Se all info