Hoppa till sidans innehåll

Lönsboda - Treby Dam 0-4

28 AUG 2015 18:59
Helt fantastiskt derby som bröt trenden!!
  • Skapad: 28 AUG 2015 18:59

Under de senaste åren har det varit oavgjort som varit det "vanliga" resultatet i derbyna mellan Treby Dam och Lönsboda. Vi var därför in ställda på en mycket jämn och hård kamp när vi samlades inför match i Lönsboda. Vi gick igenom hur vi ville spela och vad vi skulle vara beredda på under matchen. Tjejerna var riktigt positivt laddade och när vi efter lite fix även fick in en strömsladd i omklädningsrummet o stereon dånade igång fick man känslan av att bättre än såhär kan det inte vara!!

Vi hade 16 tjejer med idag vilket inte händer ofta och det var oerhört tryggt att veta att vi hade många alternativ om/när det behövdes!!

Matchen inleds i högt tempo och vi lyckas sätta rätt press på hemmalaget. Vi skapar ett par riktigt bra lägen under första kvarten med en nick i ribban på hörna av Lisa J och ett friläge från höger för Petra. Vi spelade tryggt i vårt försvarsspel men slarvade bort lite bollar i våra uppspel under en period i första. Lönsboda vill slå sina långa bollar över vår backlinje och sedan gå för fullt i löpet mot mål. Vi står väldigt bra placerade under hela matchen för att plocka bort detta och det leder till att Lönsboda inte får till så många heta lägen idag!!

Spelet böljar och jag ser hur vi utvecklats på att hålla ihop laget skickligt även när vi möter lag som slår långt ofta! Det är mycket just den förmågan som fått oss att klättra en nivå under året! Halvleken ser ut att sluta mållös men två spelare ville helt klart något annat!! Jennifer får bollen på sin kant och som vanligt slår hon på sin fantastiska blick för spelet och upptäcker den perfekta luckan mellan hemmalagets mittbackar! Petra förstod precis vad Jennifer ville och bågade in helt perfekt i löpet och kom 2 hundradelar före den duktiga Lönsbodamålvakten och rullar in 0-1 i 43 minuten!!!!! Underbart med mål i det läget!!

Vi pratar om att förbättra våra  uppspel och inte slå bort bollar så att vi får snabba långa spelvändningar på oss. I övrigt var det att trumma vidare på första halvlekens goa spel och känsla!!

Lönsboda startar direkt för en snabb kvittering men vi ligger rätt och bjuder inte på något utan vinner boll och är nu också skickliga på att hålla i den! Det är mycket spel på mittplan under perioden men i 77 minuten får vi en hörna från höger. Malin N slår in den riktigt snyggt men den rensas undan av Lönsbodaförsvaret. De rensar dock ut den till Malin igen, som mitt i Lönsbodas pressflytt trycker in den på halvvolley mot straffområdeslinjen...... o vem har helt rätt dragit sig ut på den ytan.... jo Lisa P som inte tvekar utan trycker till en lobbnick som ställer målvakten helt chanslös!! 0-2 och stort jubel på läktaren av de många Trebysupportrarna som var på plats! Vi har nu ett härligt flyt i matchen och luften gick lite ur Lönsboda. 7 minuter senare  är det dags för jubel igen, Petra rundar en ytterback och snärtar in en hederlig tåfis i bortre så det bara fräser till o 0-3!!! Vi har nu avgjort matchen men slutar inte spela för det. Vi lägger upp en hög boll från backlinjen och då löper Petra åter in med full kraft mot 2 skickliga backar och bara bröstar bollen mellan dem och i friläget fullbordar hon sitt hattrick när hon dundrar in den vid första stolpen!!!

0-4 mot Lönsboda och i Lönsboda!!!! FANTASTISKT!! Det var verkligen äkta glädje efter matchen och den tar vi med oss under veckan på träningarna!! Sen laddar vi om för lördagens toppmöte mot serieledarna från Röke! Kom och stötta oss även i denna match för det kommer att bjudas på härlig fotboll på Lindvallen kl 15.00.

//Henke

Skribent: Henrik Olsson

Treby IF ska genom att ha en bred och aktiv verksamhet medverka till en positiv utveckling av idrotts- och samhällslivet.

 
 

 

Postadress:
Treby IF
Lindvallen
28376 Killeberg

Besöksadress:
Lindvallen
28376 Killeberg

Kontakt:
Tel: 0703230477
E-post: This is a mailto link

Se all info