Hoppa till sidans innehåll

Herrarna - IK Kamp 1-0

03 MAJ 2016 23:09
Efter en heroisk kämpainsats kammade vi hem de 3 poängen mot seriefavoriterna!!
  • Skapad: 03 MAJ 2016 23:09

Det var dags för match mot IK Kamp som utpekats som seriefavoriter i år efter att ha missat direkt uppflyttning på målskillnad plus förlorat kval och även extrakval förra säsongen. Därmed kunde vi räkna med att möta ett högmotiverat lag som är ute efter revansch.

Vår egen "kamp" pågick intill nån timme före matchstart för att få ihop 11 spelare... Har nog aldrig upplevt ett sådant manfall med sjukdomar, skador, jobb och toppat med en avstängning. Vi var 11,5 spelare på papperet när matchen startade, Eddie kom en kvart in i andra halvlek och satte sig på avbytarbänken. 

På startlinjen hade vi Sebbe S och Jimmy som inte gjort en träning i år, plus Felix som inte spelat match sedan i oktober förra året. Ingen av de tre hade gjort 90 min på väldigt länge men det syntes inte! När vi sedan dessutom får ett rött kort i min 38 (för andra matchen i rad p g a för litet ordförråd!) kan man ju tro att vi kastar in handduken. Men inte, det var precis tvärtom. Alla 10 på planen kämpar och sliter in i det sista och via en frispark i min 41 som Egonsson nickskarvar baklänges in i för målvakten fel hörn, började man ana att detta kan bära hela vägen. 

Det var inte vår spelmässigt bästa match men med fantastisk inställning och en taktik som alla följde oerhört disciplinerat kommer man långt och det var helt avgörande till vår fördel idag. I första halvleken skapar vi dessutom ytterligare två heta lägen plus en "Gabbe-frispark" och någon av dessa borde resulterat. IK Kamp åstadkommer i princip inget i anfallsväg mot oss förrän en bit in i andra halvlek där bl a Sebbe S räddar en boll på väg in i öppet mål och de har även en boll i stolpen. I övrigt tycker jag IK Kamp gav ett ganska slätstruket intryck utan någon riktigt spets, vilket jag hade förväntat mig av ett lag som gjorde nästan 100 mål i förra årets serie. Istället lyckades vi göra dem ganska frustrerade och fokuset hamnade på andra saker. 

Jag och Uffe vill verkligen hylla alla spelare idag och särskilt de som ställde upp när det som mest behövdes! En match i riktig Treby-anda som vi inte upplevt på länge i herrlaget! Nu tar vi detta med oss när vi möter Wisseltofta borta onsdag 4 maj kl 19.00. Be there!

Matchens enda mål: Sebastian Egonsson

/ Hans

Skribent: Hans Andersson
Epost: This is a mailto link

Treby IF ska genom att ha en bred och aktiv verksamhet medverka till en positiv utveckling av idrotts- och samhällslivet.

 
 

 

 

Postadress:
Treby IF
Lindvallen
28376 Killeberg

Besöksadress:
Lindvallen
28376 Killeberg

Kontakt:
Tel: 047930477
E-post: This is a mailto link

Se all info