Hoppa till sidans innehåll

Jämn och typisk 1-poängsmatch

28 MAJ 2016 07:19
En match som blir lite ryckig och båda lagen spelar ett effektivt försvarsspel vilket gör det hela målsnålt.
  • Skapad: 28 MAJ 2016 07:19

Söndagseftermiddag och bortamatch i Näsum är alltid en bra avslutning på helgen. Det var några år sedan vi var och spelade i Näsum och vi minns att det är en tuff uppgift att plocka poäng där. 

Vi vet av de matcher vi sett innan i år att Näsum alltid öppnar i ett högt tempo och är ett spelskickligt och rullande lag med vassa tjejer på topp. Vi är lite avvaktande och känner på motståndet i inledningen och det brukar inte vara ett så gott tecken för då tappar vi en viktig del i vårt presspel. Vi blir också straffade redan i 5:e minuten då Näsum får en frispark på mittplan. Näsum är etta på inlägget som skarvas vidare och de får till ett riktigt bra skott från straffområdeslinjen som ställer Yvonne i målet. Vi reagerar med att knyta näven och kliva in bättre i situationerna och jämnar då ut spelet och kommer fram till några riktigt bra chanser. Vi får tidigt i matchen börja rulla på lite byten pga skador och ork men detta får oss inte att tappa i stabilitet utan varje tjej gör verkligen sin position fullt ut och vi kämpar tillsammans! Det är mycket mittplansspel och båda lagen ligger kompakt och bra och bjuder inte på något alls! I 35 minuten får vi en hörna från höger som Nordkvist slår in på förstaytan. Hanna möter och tar ner bollen och rullar snett bakåt till Linda som nyper till och placerar bollen otagbart vid bortra stolpen!!!!! Härlig speluppfattning av alla inblandade och ett oerhört viktigt 1-1 mål!! 

I pausen konstaterar vi att vi gör det mesta rätt även om vi inte får rullspelet att stämma så väl som vi kan. Men vi ska kämpa i alla lägen och se till att vända spelet lite oftare.

Andra halvlek bjuder på tätt spel och initiativet i spelet böljar så vi får konstatera att det är fullt rättvist med att dela på poängen idag. 

En stark kämpainsats var det och vi försöker verkligen att hitta "DET" i vårt spel som skulle få oss att komma in i ett flow lite mer. Vi tränar på och gnuggar spelet, och att fixa 1-1 i Näsum är väldigt bra i detta läget!!

Gott jobb tjejer!!

//Henke

Skribent: Henrik Olsson

Treby IF ska genom att ha en bred och aktiv verksamhet medverka till en positiv utveckling av idrotts- och samhällslivet.

 
 

 

 

Postadress:
Treby IF
Lindvallen
28376 Killeberg

Besöksadress:
Lindvallen
28376 Killeberg

Kontakt:
Tel: 047930477
E-post: This is a mailto link

Se all info