Hoppa till sidans innehåll

En riktig käftsmäll.....

28 MAJ 2016 07:52
Att möta Östanå är ingen lätt uppgift.......men.....
  • Skapad: 28 MAJ 2016 07:52

Måndagskväll och bortamatch mot Östanå på den lilla mysiga idrottsplatsen bakom bruket. Det är en kul uppgift och man vet att Östanåtjejerna alltid är laddade för uppgiften och speciellt i år då de inlett serien på ett väldigt vinstrikt och positivt sätt. 

Vi har en bra värmning även om vi inte känns helt på tårna.... Vi får en mindre tacksam upplevelse också när Yvonne plötsligt ligger kvar efter en sidledsgång på ett uppvärmningsskott.... stukad fot och ovissheten spred sig. Det är då oerhört tryggt att ha Madde med sig på bänken som vi vet fyller ut platsen om det skulle behövas. Yvonne får tryck på och efter en stund vill hon att vi testar tejpa den hårt o göra att försök till spel. Vi gör som alltid precis som Yvonne säger ;-) och det funkar.

Matchen startar och vi känner att Östanå direkt tar tag i matchen bäst. Vi lyckas inte komma upp i press alls som vi ska och Östanås skickliga backlinje och mittfält får fördela bollar på ett ganska ostört sätt vilket gör dem oerhört giftiga i djupled. 1-0 kommer också som ett brev på posten efter en sådan djupledsboll på vänsterkanten där de kommer runt oss och kan skära in och placera bollen i bortre gaveln. Vi blir lite frustrerade då vi inte kommer in i spelet och det blir en tung period. I 16 minuten späds eländet på då Östanå får sätta en frispark från halva plan efter studs i straffområdet...  Efter det trycker vi upp spelet lite på ren vilja och skapar en hörna från höger i 20:e minuten. Nordkvist lyfter in den och Lisa möter distinkt med huvudet vid bakre och dundrar in 2-1!!! Härligt med kontakt efter det snöpliga 2-0 målet! Vi kämpar på men det är Östanå som dikterar villkoren i matchen och vi får inte stopp på deras övertag med djupledsbollar med bra adress. Vi har sen två riktigt tradiga mål emot oss i 33:e och 40:e minuten då bollen studsar från oss och över fötterna på oss i backlinjen och friställer de skickliga Östanåtjejerna som inte missar såna lägen. Vi får alltså gå till halvtidspaus med tunga 4-1 mot oss.

Under vilan pratar vi om att kriga!!! Nu var det att se till att vi kunde spela oss in i matchen och göra ett värdigt avslut och grunda för att kunna vända självförtroende och spel inför fortsättningen! Vi ska plocka fram glöden och se till att vinna vår position!

Vi visar direkt mer löpvillighet och vi ligger bevisligen mycket närmre vår motståndare i andra halvlek! Vi får dock ett mål till i nacken i 51 minuten då vi åter inte går på bollen vid en frispark in i straffområdet utan när vi tvekar så nyper en svartklädd tjej till och gör 5-1 bakom Madde som nu hoppat in istället för Yvonne i andra halvlek. Vi låter oss dock inte slås ner av detta utan krigar på och i 61 min jobbar vi till oss en straff och läge till reducering. Hanna tar hand om bollen och dundrar in 5-2 via ribban så den troligen darrar än!!! Resten av matchen spelas av och vi bjuder inte på mer och vi försöker hela tiden hitta spelet precis som vi bestämde oss för och lyckas med ett par tre fina anfall under sista halvtimmen. 

Östanå vinner välförtjänt med klara 5-2 och vi kan bara konstatera att vi aldrig får komma in i matchen ikväll. En skitmatch sammanfattar vi det hela med och går vidare mot nästa utmaning som är serieledande Wä hemma på Lindvallen på fredag 19.15. Kom då och kolla för DÅ ska det se annorlunda ut!!!!

//Henke

Skribent: Henrik Olsson

Treby IF ska genom att ha en bred och aktiv verksamhet medverka till en positiv utveckling av idrotts- och samhällslivet.

 
 

 

 

Postadress:
Treby IF
Lindvallen
28376 Killeberg

Besöksadress:
Lindvallen
28376 Killeberg

Kontakt:
Tel: 047930477
E-post: This is a mailto link

Se all info