Hoppa till sidans innehåll

Speciell känsla i derbyt denna gång!

13 MAJ 2016 20:28
Efter att tränat o kämpat ihop flera månader stod vi nu öga mot öga.....
  • Skapad: 13 MAJ 2016 20:28

Måndagkväll på Lindvallen har sedan februari inneburit träning för Damlaget ihop med våra vänner från Lönsboda. Vi har slagit ihop våra träningar för att få bättre kvalite med fler spelare, vilket varit oerhört positivt o kul för båda klubbarna! Även denna måndag kom Lönsbodas damer till Lindvallen men ikväll checkade de in i eget omklädningsrum (även om någon gick fel ;-) ) och ställde sig på motståndarnas planhalva. Lite speciell känsla och man vill verkligen att båda lagen ska lyckas!

Drygt 20 grader varmt när matchen drar igång klockan 19 och det är en underbar fotbollskväll! Vi får tag i spelet på ett positivt sätt från start och lyckas hålla boll på Lönsbodas planhalva även om matchen inleds med en period av inkastskamp.... Lönsboda är skickliga i sitt försvarsspel och mycket följsamma i förflyttningar vilket gör att vi har svårt att komma fram i rena avslutslägen. Det samma gäller ju i Lönsbodas omställningar då vi är oerhört skickliga på att stänga ytor och vinner tillbaka bollen! Vårt mittfält vinner mycket boll genom Hanna och Nelly på mitten och våra kantspelare Anna och Åberg är ständigt spelbara. Våra forwards rör runt mycket och löper till sig mycket boll och uppmärksamhet! Vi har en farlig hörna efter kvarten spelad men lyckas inte trycka in bollen i maskorna. Detta sker istället i 20:e minuten då Sandra tar emot ett uppspel, vänder om och slår en underbar djupledsboll mellan lönsbodas backar! Lina har uppfattat Sandras tanke och löpt sig in i läget och ställs helt fri med Lönsbodas duktiga målvakt. Lina är iskall och drar in bollen längs backen utan chans för målis!! 1-0 och härligt att få hål på deras försvarsspel! 

Vi fortsätter att äga mest spel och vi har en giftig frispark som nickas stenhårt i ribban....  Spelet känns tryggt och stabilt och varje lagdel fyller sin uppgift till fullo!

1-0 i paus och vi pratar om att ta tag i vårt passningsspel som hade lite mer att önska och att vi skulle fortsätta ha kommandot och inte lämna över initiativ till Lönsboda som då med lite mer tid blir giftiga......

En sak att säga men en helt annan att genomföra..... Tycker att vi gör första 10-15 av andra positivt, men när vi inte får 2-0:an så blir vi lite tveksamma och vill säkra lite väl mycket hemåt..... Då sätter sig Lönsbodatjejerna i förarsätet och vi pressas ner rejält under långa stunder. Det blir flera långa avslut utifrån och Yvonne tvingas till stort spel för att freda målet. Alla i laget visar den härliga samarbetsviljan och hjälper varandra fint över planen men vårt spel tillåts inte komma igång av vår hungriga motståndare. Vi klarar dock ut pressen och vinner gott med 1-0 o 3 nya smarriga poäng!

Det är så härligt att se Damlaget på planen och sättet vi löser situationer tillsammans även när spelet inte flyter som vi önskar!! Vårt spel är tungt att utföra och kräver en massa löp och hårt arbete av alla hela tiden och då om vi gör det så kommer det goa flytet! Idag var det lite tunga ben och omständigheter i laget som inte riktigt fick oss hela vägen till "Goflytet" men då är det ju underbart att ändå vinna som vi gjorde!

Nu laddar vi naturgräs och Näsum borta på söndag 17.00!!! HÄNG MED!!!

//Henke

Skribent: Henrik Olsson

Treby IF ska genom att ha en bred och aktiv verksamhet medverka till en positiv utveckling av idrotts- och samhällslivet.

 
 

 

 

Postadress:
Treby IF
Lindvallen
28376 Killeberg

Besöksadress:
Lindvallen
28376 Killeberg

Kontakt:
Tel: 047930477
E-post: This is a mailto link

Se all info