Hoppa till sidans innehåll

Sicken förvandling!!

28 MAJ 2016 08:45
Idag var det vilja glöd och samba!!!
  • Uppdaterad: 11 JAN 2018 22:31

En fredagskväll på Lindvallen med härligt väder och revanschsugna tjejer mot ett serieledande Wä är det inget som slår! Redan på samlingen idag märktes det att det var tjejer på plats som ville visa att matchen i Östanå tidigare i veckan bara var ett olycksfall i arbetet. Idag skulle vi plocka fram glöd och vilja direkt från avspark och ta vårt jobb fullt ut!

Vi har en mycket bra värmning och rullet funkar bra redan här. Madde som tar över mellan stolparna är laddad och fokuserad för sin första match med handskar på, på något år. I omklädningsrummer innan match är det också ett rejält vrål bland äppelträd och nyblivna fruar som allt vittnar om att NU ska det bli åka av!! (stort GRATTIS och all lycka Wiberg!)

Vi vet att Wä är ett spelskickligt lag med många snabba spelare som rullar boll bra, men vet också våra egna styrkor väldigt väl och också hur vi ska utnyttja dem. Så vi tar tag i spelet från start och lyckas få ett litet övertag efter 4-5 minuter. Vi får då en lång pressperiod på Wä:s planhalva och släpper inte greppet. På en rensboll från motståndarna i 7:e min. klipper Hanna till från 35-40 meter och ser bollen gå i den helt optimala bågen och sänka sig precis under ribban och vi får jubla till ett härligt 1-0 mål!!! Detta får oss att känna energi och vi visar en härlig löpvilja och intensitet på planen. Vi är oerhört stabila i försvaret och Lisa kan kliva upp och dominera ytan framför våra klippor Malin, Malin och Linda i backlinjen!! Detta ger oss övertaget på mitten där Lisas understöd till stenhårt jobbande Hanna, Nelly, Åberg och Anna medför ett konstruktivt anfallsspel med mycket folk med upp i avslutsytan! På topp idag körde Wiberg och Sandra som båda visar på ett strålande spel. Wiberg gör helt klart sin bästa insats sen sin comeback och är idag precis den kluriga, snabba och tuffa spelare som vi vill se!!! Vår press och vårt kompakta spel ger oss mycket anfallstid och i 38:e minuten kommer en kopia på 1-0 målet men nu är det Lisa Jönsson som drar till på en lite studsande boll och den tar samma båge under ribban och vi bara vrålar ut 2-0!!!

Det blir paus och det är ett med rätta väldigt nöjt gäng som samlas i omklädningsrummet! Vi tar upp ett par lägen som vi ska vara vaksamma på och lite tankar om hur vi ska behålla vårt övertag i matchen. Det är tydligt att glöden i spelarna är kvar när vi i ringen  innan utgång lovar varandra att kämpa och spela för varandra!!

Andra halvlek startar som första slutade och vi har bra koll på händelserna på planen. Vi vinner mycket boll över hela ytan och är skickliga på att sätta adress på bollen pga att vi rör oss väldigt effektivt och bra! Vi jobbar stenhårt och springer otroligt mycket under en match. En jobbig spelstil men vi vet också att om vi gör det jobbet så är vi ett mycket bra lag som är väkldigt tuffa att möta. Vi stressar Wä till svåra passningar och kan sedan vinna boll och vända spelet snabbt med mycket folk! Wiberg löper sig fri på stora ytor och vi skapar hela tiden lite halvchanser! Det dröjer till 79:e minuten innan vi får mer utdelning men då är det ett väldigt snyggt samarbete mellan Sandra och Nelly som bäddar för målet! efter ett par väggspel och finter blir det Nelly som får bollen strax innanför straffområdeslinjen, där tittar hon upp och placerar bollen otagbart stolpe in vid bortre!!! 3-0!!! Vi kör några byten under andra och både Soffan och Jennifer kommer in och faller väldigt snyggt in i vårt maskineri och presterar jättebra! Åberg som spelat en otroligt viktig roll på sin yttermittfältsplats med precisa passningar och fin rörlighet hela matchen lirar back i slutet. Bara minuten efter 3-0 så kommer också 4-0 då Anna påpassligt ser att målvakten var ute på turné och då nyper till direkt och drar in bollen i öppet mål och vi hoppar och studsar för 4-0!!

En fantastisk match och vilken förändring sen matchen i måndags!! Samma lag men ändå så totalt olika spelbild!!! Underbart att se!

Nu härlig helg och lite träning sen åker vi till Bjärnum nästa torsdag. Matchstart 19.30!!

//Henke

Skribent: Henrik Olsson

Treby IF ska genom att ha en bred och aktiv verksamhet medverka till en positiv utveckling av idrotts- och samhällslivet.

 
 

 

 

Postadress:
Treby IF
Lindvallen
28376 Killeberg

Besöksadress:
Lindvallen
28376 Killeberg

Kontakt:
Tel: 047930477
E-post: This is a mailto link

Se all info